Mindfulness på arbetsplatsen

 
 
Mindfulness_Collage_1800px.jpg
 
 
 

Ge era anställda verktyg för lugn och fokus

I vårt moderna samhälle ställer både livet och arbetslivet högre krav på människor än kanske någonsin förut. Med nationella siffror för stressrelaterad ohälsa som stiger för varje år som går, är stresshantering och motverkan av stressens effekter avgörande både för individer och organisationer. För oss är den fysiska yogan ett viktigt verktyg för den stresshanteringen, men hand i hand med den kommer även mindfulness.

 
linje_blad.png
 

Vad är mindfulness?

Mindfulness kan enkelt beskrivas som tekniker och förhållningssätt som gör oss mer uppmärksamma på vad som sker omkring och inom oss. Grunden till teknikerna stammar från både buddhismen och yogan, men då de under 1970-talet började användas inom sjukvården i USA fick de samlingsnamnet “Mindfulnessbaserad stressreducering”.

Idag är mindfulness ett växande område, med över 3000 vetenskapliga studier gjorda, som alla visar samma mätbara förändringar hos de människor som utövar mindfulness:

  • Lägre stressnivåer

  • Starkare koncentration och lättare att hantera distraktioner

  • Bättre immunförsvar och arbetsminne

  • Förändrade genetiska markörer kopplade till förbättrad hälsa

  • Ökad mängd positiva känslor och livstillfredsställelse

Att ge människor kunskap och verktyg inom mindfulness är alltså en gåva som påverkar hela livet.

 
linje_blad.png
 

Vi tar mindfulnessen till er

Google gör det, liksom Facebook, Apple, Trafikverket och Sveriges Riksdag - de låter mindfulnessträning vara en del av det de erbjuder sina anställda. Stress, koncentrationssvårigheter och dålig effektivitet är oerhört kostsamt för organisationer och företag, och där inser allt fler att mindfulnessträning är det självklara motmedlet.

Vi är därför så stolta och glada att i samarbete med Modern Mindfulness i Göteborg nu kunna erbjuda företag i Umeåregionen ett evidensbaserat mindfulnessmaterial, baserat på det senaste inom positiv psykologi och hjärnforskning.

Eftersom mindfulness räknas som friskvård så är det dessutom en avdragsgill och skattefri kostnad.

 

Vi erbjuder just nu tre olika mindfulnesspaket:

  • Sexveckorskurs i mindfulness med tillgång till en app med övningar.

  • Föreläsning: En första smak på mindfulness.

  • Mindfulnesslunch på natursköna Granö Beckasin.


Vår yogalärare Moa Westman är i grunden beteendevetare, och själv en erfaren utövare av mindfulness. Det är henne ni får möta under dessa tillfällen.

 
 
MG_Yoga_host_Moa_vilar_pa_trad_2000px.jpg
 
 

Sexveckorskurs i mindfulness med tillgång till en app med övningar

Skärmavbild 2019-07-04 kl. 11.23.09.png

Under denna sexveckorskurs får er personalgrupp lära sig grunderna i mindfulness och medvetandeträning, samtidigt som ni får välbeprövade verktyg för att integrera kunskapen i alla aspekter av både livet och arbetslivet. Vår lärare Moa kommer ut till er arbetsplats vid sex tillfällen som ni väljer, full av inspiration och kunskap, och lotsar er genom en blandning av teori och praktiska övningar.

Som komplement till kursträffarna får ni även tillgång till appen Mindfulnessresan, utvecklad av vår samarbetspartner Modern Mindfulness. I appen hittar ni övningar som kompletterar kursträffarna, och får ett konkret och mycket enkelt hjälpmedel för att få in er nya mindfulnesskunskap i vardagen.

I slutet av våra veckor tillsammans har ni fått både teoretiska och praktiska erfarenheter av mindfulness, och vi hoppas och tror att ni även har börjat uppleva mindfulnessträningens fina effekter på till exempel stressen, sömnen, koncentrationen, självmedkänslan och det allmänna välbefinnandet.

 

Föreläsning: En första smak på mindfulness

Vår 45-minutersföresläsning är ett utmärkt sätt att ge er personalgrupp en första introduktion till mindfulness. Här kommer vår lärare Moa ut till er arbetsplats på en dag och tid som ni väljer, och delar kunskap, inspiration och enkla mindfulnessövningar som ni kan ta med er in i vardagen.

 


Mindfulnesslunch på natursköna Granö Beckasin

Varför inte ta introduktionen till mindfulness ett steg till? Här ses vi på natursköna Granö Beckasin, sju mil nordväst om Umeå, omgivna av vida skogar och natur som tar ned pulsen även på den mest stressade. Vi äter en vällagad lunch i Granös restaurang med rogivande utsikt mot Umeälven, och kombinerar det med en introducerande föreläsning om mindfulness som leds av vår lärare Moa. Vi kan lova ett avbrott från vardagen och en inspirationspåfyllning för alla sinnen!

 
 
kvist_skog.png
 
 

Bokning av våra mindfulnesserbjudanden sker hos Maria på maria@yogastudionumea.se.

Vill ni hellre skräddarsy er mindfulnesslösning så säg bara till. Vi löser det mesta!