Ny på Yogastudion?

 
 

Så roligt att du hittat hit!

På den här sidan hittar du en introduktion till de olika yogastilarna vi erbjuder, och kan enkelt klicka dig vidare och läsa mer.

När du sedan vill komma och prova ditt första yogapass hos oss så är du varmt välkommen. Ett första prova-på-pass kostar 175 kr, och du behöver inte anmäla dig innan, utan det är bara att dyka upp på plats hos oss på Skolgatan 95.

Vi ser fram emot att få träffa dig!

*

Varma yogahälsningar,

Lärarna på studion

 
MG_Yogastudion_Alla_larare_2_2000px.jpg
 

Fullbreddsbild_bjork_3000px.jpg

Vi människor är väldigt lika varandra i grunden, men vi är ofta väldigt olika i våra kroppar.

I det kravfyllda samhälle vi lever i behöver vi vårda det vi har, och det enda vi egentligen har är ju vår kropp. Den är vårt transportmedel och vår boning, och när vi inte lyssnar på vad den vill och behöver så dränerar vi oss själva istället för att bygga upp.

Det här är anledningen till att vi på Yogastudion erbjuder ett så brett utbud av yogaklasser - för att du ska kunna yoga utifrån just dina behov och förutsättningar. Vi erbjuder olika yogastilar, kanske för olika skeenden och dagar i livet.

Vissa av våra elever gillar att gå på olika klasser, medan andra bara följer en specifik yogalärare eller yogastil hos oss. Det viktigaste är att du hittar det som passar för just dig, och det vill vi hjälpa dig med.

 
 
Illustration_yoga_blad.png
 
 

För att veta vad som passar dig kan du prova att ställa dig följande frågor:

  • Hur ofta och när vill du yoga?

  • Styr tiden eller dagen vilken klass du kan gå på?

  • Kan och vill du yoga samma tid varje vecka, eller vill du till exempel komma till studion en gång i månaden för en återhämtande klass?

  • Vad är du ute efter? Återhämtning, styrka, ett träningspass, eller lugn och ro?

 
MG_Yogastudion_Lise,-Maria,-Moa_1800px.jpg
MG_Yogastudion_Lars_Sittande_1800px.jpg
 

Våra olika yogastilar och vad våra elever säger om dem

 
MG_Yogastudion_Joakim_yogaposition_2000px.jpg

Ashtanga / Mysore

En fysiskt utmanade yogaklass med en förutbestämd och fast serie yogapositioner.

När du utövar Ashtanga Yoga kommer du att få följa samma serie av positioner oavsett vilken yogalärare du går för, så igenkänningsfaktorn är stor. Med tiden kommer du att bli trygg med rörelserna och så småningom kommer du att kunna leda dig själv genom denna serie. Då kallas det för Mysore. En yogalärare finns alltid tillgänglig när vi undervisar Mysore, så på dessa klasser får du mycket hjälp samtidigt som du tar positionerna i din egen takt. Fokus ligger på andning och att arbeta med kroppens linjering i de olika positionerna.

 
Jag går på Ashtanga då jag har svårt med nya rörelser och behöver tid att upprepa rörelserna många gånger. Jag har faktiskt gått grundkursen tre gånger, men jag tycker den passar mig så bra. För varje gång jag gick kursen lärde jag mig något nytt!
— Stina
Jag går på Mysore klasser ungefär två gånger per vecka. Detta är min träningsform, jag gillar utmaningen och att jag lär mig övningarna en i taget och får så mycket hjälp av läraren. Jag hade provat yoga tidigare på gym men aldrig fattat grejen, efter en helgkurs med min sambo var jag fast och har sagt upp gymkortet.
— Peter
 

Ashtanga för alla

Klassen som ger yogans fina effekter men i en lugnare forn.

Här kombinerar vi ashtangayogan med den mjukare yinyogan, och skapar en klass för dig som av olika anledningar upplever den vanliga ashtangan som en för stor utmaning just nu.

Kanske känns armarna och benen för långa, eller för korta, eller för stela, eller kanske bär du på övervikt eller kämpar med en sjukdom eller skada? I Ashtanga för alla finns utrymme för allt det kan innebära att vara människa. Vi tar vi hjälp av klossar, rep och väggar där det behövs, och under trygg och mjuk lotsning hittar vi vägen till den yoga som passar just din kropp.

Yoga-for-alla_1500px.jpg
Detta pass är perfekt för mig som både har övervikt att jobba med samt en knäskada. Här är det alltid samma lärare och tempot är mycket lugnare så jag också hänger med. Många av oss i gruppen får individuella riktlinjer av Maria hur vi ska jobba och utveckla oss.
— Karin
 
 
 
 
 
 
MG_Yogastudion_Maria_rygg_3000px.jpg
MG_Yogastudion_Yin_Moa_2000px.jpg

Yinyoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform. 

Här sitter och ligger vi länge och stilla i olika positioner, för att komma åt den djupliggande bindväven. Yinyogan är därför ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet. Yinyogan fungerar som återhämtning och är även stressreducerande.

Jag vill bara känna att jag kommer ned i varv! Jag är så stressad och när jag kommer hit kan jag bara vara stilla och landa in i nuet. Yogaläraren Jessica som jag går för pratar så lugnt och avslappnande och mina onda axlar som också var en anledning till att jag började är helt bra! Jag är på Yogastudion ungefär en gång per vecka och så passar jag på när de har långyin.
— Kristina

MG_Yogastudion_Mattor_3000px.jpg

Vinyasa

En fysiskt utmanande yogaklass med kreativa flöden och stor variation.

Yogaläraren komponerar ihop sina klasser utifrån specifika teman och lägger stort fokus på att du ska få uppleva din egen kropp och stärka den inifrån. Du arbetar med att skapa en lugnande andning som gör dig fokuserad och närvarande.

MG_Yoga_host_Moa_wild_thing_1800px.jpg
Jag gillar den stora variationen och klasserna är otroligt roliga att gå på! Moa som jag går för byter ut sina klasser varje månad, vilket gör att jag hela tiden lär mig nya saker om mig själv, min kropp och mitt sinne. Jag går ungefär en gång per vecka, men ibland kan jag inte vara med på grund av mitt arbete så därför har jag ett klippkort, vilket passar mig perfekt.
— Anneli

MG_Yogastudion_Hander_assist_3000px.jpg
MG_Yogastudion_Lise_1800px.jpg

Lymfatisk yoga

Den lymfatiska yogan är skapad för att få fart på kroppens avfalls- och reningssystem, samtidigt som stort fokus ligger på återhämtande flöden.

Jag har lidit av mycket värk i kroppen och detta öppnande upp en ny värld för mig. Lise är kunnig och vänlig och det händer mycket i kroppen efter dessa pass. Jag går en gång varje månad och då endast på Lymfatisk yoga.
— Ann-Christine
 
Staty_2000px.jpg

Vanliga frågor om att yoga på Yogastudion

 
 

Var håller ni till?

Yogastudion ligger på Skolgatan 95, öst på stan i Umeå. Åker du Ultrabuss så är vår närmaste hållplats Fabriksgatan, som ligger knappt 100 m bort.

Hur gör jag om jag bara vill komma och prova?

Du är varmt välkommen att komma och prova på valfri yogaklass hos oss. Drop-in-pass kostar 175 kr (100 kr om du är student) och du behöver inte anmäla dig innan, utan det är bara att dyka upp. Du betalar ditt pass hos oss i receptionen med Swish.

Behöver jag ha med mig en egen yogamatta?

Nej, du behöver inte ha med dig en egen matta, om du inte vill förstås. På studion finns mattor och all annan utrustning att låna.

Finns det omklädningsrum hos er?

Ja, det finns omklädningsrum och toaletter här hos oss, men det finns inte tillgång till dusch.

Vilka kläder behöver jag ha?

Du behöver inte ha någon speciell typ av kläder, utan bara vanliga sköna och mjuka kläder som du kan röra dig i. Vi yogar barfota, utan skor.

Hur köper jag månadskort/terminskort hos er?

Månadskort hos oss tecknar du dig för direkt här på hemsidan, och betalar enkelt via autogiro.

Terminskort erbjuder vi enbart för studenter och för vår panteryoga, och de köper du direkt här via hemsidan och betalar med kort.

Vi erbjuder även klippkort med 5 eller 10 klipp, som du också köper direkt här via hemsidan och betalar med kort.

Du hittar alla våra kort och priser här.

Behöver jag vara en erfaren eller “flummig” yogaperson för att yoga hos er?

Inte alls! Yogan har en rik filosofi och tradition för dig som är intresserad, men vårt mål är att göra yogans fina effekter tillgängliga för alla, jordnära och utan krusiduller.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga för att komma till oss - vi erbjuder grundkurser för nybörjare, en lugnare kurs i Ashtanga för dig som till exempel är överviktig, stel, osäker eller skadad, och Panteryoga för dig som är senior.

 
 
bukett_jordgubbe.png