Våra yogalärare

 
 
 
MG_Yogastudion_Maria_1000px.png

Maria Bergmark
Ashtangayoga, Yinyoga

Maria är grundaren av Yogastudion Umeå, och driver verksamheten. Hon tycker om att resa, och har spenderat sammanlagt nästan tre år på resor i Asien. Där fick hon intresset för yogan, och det har bara byggts på under åren.

Maria gick sin första utbildning i ashtangayoga vid Centered Yoga Institute i Thailand 2007. Hon har även gått kursen Basmedicin med yogainriktning vid Axelsons gymnastiska institut, och studerat terapeutisk yoga med inriktning mot diabetes, övervikt, astma, KOL, blodtrycksproblematik och stressjukdomar.

”Mitt favoritcitat i yoga är ”den bästa yogan är den som blir av”. Jag tror på att alla måste finna sin väg till hälsa och välmående. Min väg är ashtangayoga och yinyoga, men för någon annan kan det vara en annan yogaform, meditation eller långa promenader.”

Maria tillbringade nov-dec 2014 i Mysore Indien där hon studerade för Saraswathi, på Ashtanga Yoga Institute.

November 2015, 2016, 2017 och 2018 var hon i Goa för Maria Boox.

Andra certifierade och auktoriserade ashtanga-lärare som Maria har tränat för är Lisa Lalér, Bill Brundell, Paul Dallaghan, Neil Barker, Petri Räsänen, John Scott, Camino Diaz, Ananda Zorzo och Charlotte Lindström.

 
 
 
MG_Yogastudion_Moa_1000px.png

Moa Westman
Vinyasayoga

Första gången Moa upptäckte yogan var som 16-åring via en träningsbok, däremot var det först som 19-åring hon verkligen fastnade för de välgörande effekterna av yogan. Sedan dess har Moa gått ett par yogautbildningar hos Sanna Ångqvist samt ett par yogautbildningar i Global Yoga för Johanna Andersson. Moa undervisar företagsklasser, pt-klasser samt håller öppna klasser på Yogastudion. Den yoga Moa undervisar genomsyras av närvaro, utmaning, ödmjukhet och variation, och på Moas klasser kommer du att inspireras till att nyfiket arbeta med din kropp och utforska dess möjligheter utifrån dagens unika förutsättningar.

”Yoga för mig är att skapa andrum i min vardag, ett andrum för att känna in både kroppen och knoppen. Andrummet hjälper mig att se ärligt på mig själv och rummet ger min kraft till att ta klokare beslut som för mig närmare mina visioner. Yogan har även hjälpt mig att bli mer närvarande i nuet, vilket har gjort mig mer ödmjuk inför mig själv och min omgivning”

 
 
 
MG_Yogastudion_Jessica_1000px.png

Jessica Östberg
Yinyoga

Jessica har yogat sedan 2010, och har själv varit en stammis på Yogastudion som elev. Hon är även utbildad sjuksköterska.

Jessica började med yoga i syfte att bli en lugnare och mer harmonisk person, och hon har i sin praktik och sina yogastudier utforskat sätt att finna lugn och att komma i kontakt med kropp och sinne på ett djupare plan. Under livet har hon provat på en massa olika träningsformer utan att känna sig helt nöjd, men hon beskriver att när hon hittade yogan så var det som att komma hem. Där fanns både lugnet och ett komplement till den mer fysiska/dynamiska träningen.

Jessica har sin grund i Satyanandayoga och undervisar i Yinyoga sedan våren 2017.

Jessica har gått Yinyogalärarutbildning hos Klaus Surya Kontis på Yogastudion Umeå samt Yinyoga grund Modul 1, 2, 3 & 4 med Magdalena Mecweld. Jessica har även assisterat Magdalena under utbildningarna.

 
 
 
MG_Yogastudion_Joakim_1000px.png

Joakim Axelsson
Ashtangayoga

Joakim är elkraftingenjören som för dryga tio år sedan hittade yogan som ett komplement till idrottandet. Genom mötet med den fysiska Ashtangayogan så djupnade hans intresse både för yogan och för yogafilosofin, vilket lett honom till kurser och workshops för flera framstående lärare och även flera resor till Indien.

Joakim har tidigare undervisat i Ashtangayoga och Yinyoga i Trollhättan och är nu nyinflyttad Umeåbo. Han har en djup kunskap inom yogans filosofi och är ett värdefullt tillskott för oss på Yogastudion.

Joakim som yogalärare är metodisk, lugn och tydlig och han har också med sig sina kunskaper och erfarenheter från många år som tränare och ungdomsledare inom långdistanslöpning och orientering.

”För mig är det viktigt att både min undervisning och min egen yogapraktik är grundade i yogans traditioner, men jag är också nyfiken och har en stor kunskapstörst. Det gör att jag hela tiden försöker hitta nya ideér, infallsvinklar och synsätt.”

Joakims utbildningar i utdrag:

  • Tvåårig fördjupningsutbildning i yoga och filosofi med Maria Boox

  • Assistent till Maria Boox vid workshops och internationella retreat

  • Yogalärarutbildning Kaivalyadhama Yoga Institute i Lonavla, Indien

  • Yinyoga Grund Modul 1, med Magdalena Mecweld

 
 
 
MG_Yogastudion_Lise_1000px.png

Lise Benberg
Lymfatisk yoga, Yogaflow

Lise har jobbat heltid som yogalärare i 10 år och ägt och drivit Yogastudion Lappland uppe i Kiruna. Lise är certifierad yogalärare inom flera yogaformer: Ashtanga Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, Barn & Tonårsyoga, Mamma & Baby Yoga och MediYoga. 
Under 80-90 talet åkte jag puckelpist i Svenska Landslaget på heltid i 8 år. Mina främsta meriter är 7 SM guld, ett antal pallplaceringar i World Cup och Europa Cup samt 7:a på VM.

Jag önskar att jag då hade vetat vad Yoga kan göra för både kropp och själ.

Med hjälp av yogan och andningen har jag lärt mig kontrollera både yttre och inre stress. Att jag dessutom får både styrka, smidighet och kondition av yogan, samt har det stora privilegiet att få dela med mig av mina erfarenheter gör att jag lever min dröm!

 
 
 
MG_Yogastudion_Lars_1000px.png

Lars Renström
Yinyoga

Lars har alltid haft ett stort intresse för hälsa, träning och människors utveckling. En stor del av sitt liv så har han ägnat sig åt konditionsidrott, framförallt cykling. Intresset för Yoga väcktes i samband med en skada för snart 4 år sedan, Lars hade provat det mesta utan att bli helt bra. En god vän till honom föreslog att han skulle prova Yinyoga och efter att ha kämpat och gråtit sig igenom ett antal klasser under 6 månader så var han till slut fast!

Att undervisa och dela med mig av Yinyoga är något som sakta vuxit fram i takt med Lars egna fördjupning. Undervisning inom Yin för Lars handlar inte om att instruera ett antal övningar utan snarare förmedla en tanke och en känsla, han vill kunna undervisa med hjärtat och inte med hjärnan. Och vi behöver väl knappast berätta att det var Yogan som till slut löste Lars envisa onda ljumske....

 
 
 
Profil_Annika.png

Annika Nilsson
Ashtanga yoga, Mysorestyle

Annika är född och uppväxt i Skåne, men bor sedan tio års tid i Umeå med sambo och tre hundar. Hon arbetar även i äldreomsorgen som undersköterska.

Annikas passion i livet är och har alltid varit hästar, och hon har även undervisat i ridning. Men sedan 2011 har även yogan blivit en stor del av hennes liv och passion. Intresset har bara ökat sedan hon började, till att nu vara en del av hennes vardag.  

”Ashtangayoga skapar en balans mellan utmaning och stabilitet, genom att vara fysiskt krävande, men mentalt behöver man vara närvarande i sig själv, sitt andetag och sin kropp, för att hitta in i, och fördjupa de olika positionerna. Det blir en slags dynamisk stabilitet. Denna stabilitet som jag upplever på yogamattan, kan jag även ta med mig ut i vekligheten och landa i ett inre lugn även när det är mycket stress och rörelse runtomkring eller i tanke.”

Annika har utbildat sig inom Ashtanga genom olika yoga fördjupningsutbildningar, främst via Maria Boox.